Milliyet Gazetesine verdiği demeçte derneğimizin kurucu başkanı Erdoğan Uludağ, pandemi sürecinde ülkeye taze para girişinin öneminin arttığını vurgulayarak, ihracatçıya ekstra destekler verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Derneğimizin kurucu başkanı olan ve derneğimizi Yönetim Kurulu Başkanı Azra Akın ile birlikte yöneten Erdoğan Uludağ, pandemi sürecinin iş hayatına etkilerini değerlendirdi. Bu süreçte devlet desteklerinin önemli rol oynadığını vurgulayan Erdoğan Uludağ şöyle konuştu:
“Devlet üreticiden elini çekmemeli ve daha fazla olmasa da en azından bugünkü desteğini bir süre daha devam ettirebilmeli. Herkesin bildiği gibi üretim istihdamı sağlıyor, istihdam ise ekonomiyi ayakta tutuyor. Yani üretim aksarsa bundan bütün Türkiye etkilenecektir. Ne pahasına olursa olsun üretici ayakta kalmalı. Bunun yanı sıra ihracata ekstra bir destek verilmeli. Şu ortamda ülkeye para sokmak büyük bir mesele belki de en önemli meselemiz.”

İhracatçı için devlet desteklerinin çok faydalı olduğunu, bununla birlikte iş insanlarının bu süreçte zorlu bir sınav vererek firmalarını ayakta tuttuklarını anlatan Uludağ şöyle devam etti:
“Türkiye bu süreci elbette aşacak. Türkiye gibi bir ülkenin her zaman çıkış yolu vardır. Her türlü zorluğu yenecek birikimi mevcuttur. Yeter ki ilgili bakanlıklar özel sektörle el ele vererek önümüzdeki yılları planlasınlar. Bu sadece Türkiye için de geçerli değil. Bugün Fransa’da, İngiltere’de, ABD’de de üretici devletin desteği olmadan ayakta kalamayacak halde. Biden’in ilk icraatı büyük bir ekonomik teşvik paketi oldu.”

Birliktelik vurgusu
Bu süreçten güçlü çıkabilmenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini ifade eden Uludağ şunları söyledi:
“Yükü hep birlikte omuzlamalı, meyvelerini de hep birlikte yemeliyiz. Bu mücadele birlik ve beraberlik olmadan başarıya ulaşabilecek bir mücadele değil. Toplumsal fay hatları canlıyken küresel bir sorunla ne kadar baş edebilirsiniz? Kendimize inanalım, kendimize sonuna kadar güvenelim.”